Vyšehořovice - SK Lhota 3:1 (1:1)

07.03.2018 15:47

Čtvrté přípravné utkání

hráno na UT na Motorletu v Praze, 24.2.2018

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 
"V sobotu jsme se střetli na UT pražského Motorletu s vedoucím celkem středočeské 1.A třídy a byla to naše předposlední herní příprava před jarními odvetami KP. Další sobotu nás potom čeká "generálka" s divizními Louny na jejich UT. Vstup do zápasu s Vyšehořovicemi jsme opět měli velice rozpačitý, chyběl pohyb, hráči jako by čekali, s čím na nás soupeř přijde. Z herní letargie nás probrala až nastřelená tyč Tůmovy branky, to bylo cca ve 14. minutě hry. Od té doby jsme hru ovládli, byli jsme kombinačně lepší a začali si vytvářet gólové příležitosti. Šalamoun po hezké individuální šanci nastřelil břevno a po další hezké individuální akci, tentokrát Borka, jsme se už radovali. To Borek ideálně uvolnil přihrávkou na levé straně Alexe Popoka, který skvělou střelou na zadní tyč překonal brankáře soupeře. Podobně aktivní jsme byly až do posledních minut prvního poločasu. V samotném závěru jsme začali být pohodlní, nesmyslně staticky jsme chtěli dohrát poločas a byli za to potrestáni. Borek na pozici posledního hráče obrany šel do hloupé kličky, soupeř mu míč sebral a překonal bezmocného Tůmu.
 
Ve druhém poločase jsme pokračovali v pohodlné a bohorovné hře, změny v sestavě herní posun nepřinesly. Opticky jsme většinově měli ve svém držení míč, ale soupeř nás dokonale vyškolil za naši pohodlnost. Oba jeho vstřelené góly přišly po velkých výpadcích našich obránců. Prostě naše hra byla ve druhém dějství plná pohodlnosti a nepřesností. Chybělo nám individuální nasazení a také chuť nepříznivý vývoj hry zvrátil. Prohráli jsme zcela zaslouženě."
 
 
Střelec SK Lhota: A. Popok

 

Sestava SK Lhota: J. Tůma / R. Neumann, E. Adjei Kwame, T. Borek, T. Vlasatý / R. Hejduk (46. M. Šalamoun) / J. Nedvěd, M. Šalamoun (46. Davis), D. Danylych, A. Popok (46. L. Primus) / Ibe (46. J. Kunc)

 

Zpět