TJ Sokol Nespeky - SK Lhota 2:1 np (0:0)

14.08.2018 12:44

1. kolo Ondrášovka krajského přeboru

V sobotu jsme odehráli první mistrovské utkání v Nespekách, kde naše mužstvo na jaře prohrálo 0:3. V obranné fázi jsme toho soupeři moc nedovolili, v prvním poločase jsme měli několik velmi dobrých šancí, bohužel jsme je neproměnili. Na začátku druhé půle byli aktivnější domácí, po čtvrthodince jsme se dostali ke své hře a soupeř po zbytečném faulu šel do deseti. Sedm minut před koncem jsme se dostali do vedení, když centr Hájka proměnil Chlapec. Minutu před koncem soupeř vystřelil, nepřesná střela našla Mikolandu za naší obranou a ten si míč zpracoval a vstřelil vyrovnávací branku. V následných penaltách jsme jednu nedali, soupeř proměnil všechny, takže si vezeme jeden bod.

 

Hodnocení zápasu trenérem Jiřím Kabylem:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 

"Vezeme si bod, ale jsme smutní. Dostali jsme se do vedení těsně před koncem, zřejmě z poslední akce jsme dostali gól po nepodařené střele Nespek. My jsme měli utkání rozhodnout v prvním poločase, kdy jsme měli dost šancí. Na jednu stranu spokojenost, že byl výsledek lepší než na jaře, ale na druhou stranu k absolutní spokojenosti nám chybělo dohrání situace před inkasovaným gólem, je to škoda, měli jsme si odvézt tři body."

Sestava TJ Sokol Nespeky: V. Drážek / A. Konopiský (17. J. Myslivec (88. J. Vojkůvka)), T. Krejza, L. Braný, M. Burian (K), O. Urban, M. Klauz, O. F. Iheanacho, D. Pešta, S. Peterka, P. Mikolanda

Sestava SK Lhota: P. Vošmík / M. Houžvička, E. Kwame Adjei, M. Šalamoun (K) (60. R. Zlata), J. Kabyl / D. Danylych (60. A. Popok), T. Chlapec, L. Primus, R. Neumann / J. Hájek, S. Ibe

 

Žluté karty: Nespeky - J. Myslivec (39.), O. Urban (73. - ČERVENÁ KARTA), S. Peterka (90+2); Lhota - J. Kabyl (14.)

Rozhodčí: P. Navrátilová (R), F. Hes (AR1), M. Stránský (AR2); J. Halaš (DFA)

Počet diváků: 130 

 

Zpět