TJ Klíčany - SK Lhota 4:3 (1:2)

08.05.2018 10:01

24. kolo Ondrášovka krajského přeboru

 

 

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 

"Po dlouhé době jsme, až na Kunce, mohli do utkání počítat se všemi hráči našeho kádru. Kdo však utkání neviděl, neuvěří. Začali jsme poměrně suverénně a téměř 10 minut jsme domácím nepůjčili míč. Pak jsme však cca 10 metrů před svým velkým vápnem faulovali a domácí nás z trestného kopu lehce potrestali. O  dvě minuty později však Denis Danylych krásnou chytrou střelou přelstil brankáře Zamazala a bylo vyrovnáno. I potom většinu času, který zbýval do konce poločasu, jsme měli více ze hry, častěji drželi míč než domácí celek. Stále dokola nás však limitují individuální chyby hráčů a naprosto zbytečné ztráty míče. Do kabin jsme ale šli poměrně spokojeně, neboť vedení pro náš tým zajistila přesná hlavička Jirky Kabyla po Borkem dobře zahraném trestném kopu.

Druhý poločas však naši hráči totálně nezvládli. Domácí dřeli a dřeli, my, asi pod dojmem slunečné soboty a neděle, už měli myšlenky mimo fotbalové hřiště. Prohrávali jsme lehké souboje, snaživým domácím hráčům předávali z našich kopaček míče a stalo se to, co se logicky stát muselo. Nejprve, po opakovaných technických a taktických chybách, náš Neumann za domácí vyrovnal. Potom nastalo naše jakési vzepření se osudu. To bylo již v závěru zápasu, kdy domácí hráči únavou už po hřišti sotva chodili. V 88. minutě jsme po Šalamounově dorážce strhli vedení na svoji stranu. A naši hráči definitivně usnuli na vavřínech. To ctižádostivý soupeř znovu zmobilizoval své zbývající síly a za čtyři minuty nás dokonale popravil. Vstřelil dva góly, za statického přihlížení našich bránících hráčů. V Klíčanech jsme prostě předvedli, jak se vlastní pohodlností, leností a nezodpovědností dá prohrát vyhraný zápas."

Střelci: Klíčany - J. Předota (11.), R. Neumann (vlastní gól, 70.), T. Krimlák (89., 90.); Lhota - D. Danylych (12.), J. Kabyl (42.), M. Šalamoun (87.)

Sestava TJ Klíčany - J. Zamazal (40. P. Holý) / T. Jurčík, J. Musil, M. Krimlák, Z. Malík, D. Minha (46. V. Bellada), T. Petříček, T. Buldra (K) (62. T. Krimlák), J. Předota, V. Jalaghonia (84. M. Socha), M. Klár (46. Š. Vošta)

Sestava SK Lhota: J. Tůma / R. Neumann, E. A. Kwame, M. Šalamoun, T. Vlasatý / R. Zlata (75. A. Popok), T. Borek, J. Kabyl, D. Danylych (68. J. Nedvěd) / S. Ibe (81. L. Primus), M. Kudela (K)

Žluté karty: Klíčany - V. Bellada (73.), T. Krimlák (88.)

Rozhodčí: Jindřich Svoboda (R), Jiří Šmejkal (AR1), Karel Hron (AR2); Jiří Kabyl (DFA)

 

Zpět