Soutěžní turnaj v K.Žehrovicích- Ml. Přípravka

01.09.2014 23:25

 Zase skvělá akce, hráli jsme poprvé nový typ mistráků, tj. turnajově s dalšími dvěma soupeři - K.Žehrovice, Družec. Dohodli jsme se na dvojzápasech, abychom využili efektivně,  co nejvíce času ,kdy se sejdeme na malý turnaj. Byly možné dvě varianty počítání zápasů do soutěže. První, že součet všech gólů na obou hřištích se počítá jako jeden zápas, možnost pro trenéry udělat dva týmy podobné úrovně nebo druhá varianta na jednom ze silnějších hříšt se bude počítat výsledek. Z pohledu Lhoty jsme dali možnost si vybrat na trenérech Žehrovice a Družce, zvolili první variantu. Dohoda byla na 2x14 minut a to dva zápasy, tzn. že jsme měli do každého hřiště jednoho střídajícího - a hrálo  tedy 12 hráčů (na hřišti 4+1, nic nového pro velká města). Výhoda systému dvou hřišť je zjevná, všech 12 hráčů při pravidelném střídání si zahraje cca 23,4 min ( 83 % celkového času) na zápas a za celý turnaj nahrajou cca 44 min čistého času. Dále počítám jako trenér, že v případě, kdy nehrajeme dva zápasy za sebou, uděláme malou technickou tréninkovou jednotku cca o 30min, z toho důvodu se mi  jeví nový systém velmi dobrý. Nemusíme organizovat další turnaje.

 Samozřejmě jsou tu i špatné případy, kdy SK Kladno 2007 jede na hřiště nejmenovaného soupeře, kde to vubec nefunguje. Zároveň se tam hraje utkání starší přípravky spolu s mladší, z toho důvodu starší hraje na jedno hřiště s brankami, kde jedna brána nemá ani síť, a druhé hřiště mladší přípravky hrají s tyčemi. Nic proti, nicméně i organizace nefungovala a začlo se o 30 minut později. S takovými soupeři se radši utkávat nechceme, ikdyž kvalita fotbalu je jinak dobrá. Jsme rádi, že můžeme hrát zápasy se skvělými soupeři z okolí, typu Žehrovice, Družec, Doksy, kteří umějí organizovat zápasy a mají dobré týmy.. Osobně lituji SK, že tam má takové zvláštní soupeře.

Samotné utkání jsme oficiálně  hráli takto na "silnějším hřišti" (góly jsou vedlejší ukazatel, důležitější je hra sama a zábava):
 K.Žehrovice - Lhota 4:15 (góly: 4xKos, 3xVlk, 3x Selichar, 3xHůla, 2x Proky), prvních sedm minut to bylo velmi vyrovnané, díky brankáři a A.Hůlovi, kteří vymazali nejlepšího hráče z okolí a Žehrovic - Kolíska. Vojta Vlk hýřil obrovskou aktivitou spolu se spoluhráči typu Denis Kos dostali hru a výsledek na naší stranu.  Jinak soupeř velmi dobrý a je jen otázka času, kdy nás porazí.

Družec - Lhota 2:6 (góly: 2x Kos, 3xProkop, 1x Hůla) soupeř nás překvapil velmi dobrou bojovností a poměrně dlouho nám nedával šanci skorovat, navíc i za stavu 5:2 jsme si stále nemohli být jisti zda vyhrajeme, bylo to opravdu zajímavé, kvalitou hry nebyl soupeř tak na výši jako Žehrovice ale zarputilostí to bylo těžší utkání než první. Tentokrát velmi bojovně hrál Ruda Selichar - je to obrovský posun, a dále dvojice Hůla,  Proky hýřili krásnými akcemi dopředu. Navíc je velmi často samostatným únikem podpořil Deny Kosů či jim sekundoval nerozehraný David Adam. Kluci sice byly unavenější po prvním utkání, ale možná z toho důvodu  si i více nahrávali, a zaznamenal jsem plno zajímavých akcí, včetně dobré rozehrávky Rudyho z pozice brankáře.
Opravdu jsem zaznamenal plno nevšedních a příjemých fotbalových dojmů po 3 letech u této kategorie..

Dále,  to neméně významné druhé hřiště - z toho mám ještě větší radost ..že jsme tam měli plno nových prvních zážitků a hráčů :
K.Žehrovice - Lhota 2:6 (góly:4xFilip Kozohorský, 1x Diviš, 1x Adam), předně děkuji paní Černé za vedení statistiky, a panu Divišovi za koučování a střídání hráčů, je to opravdu důležité pro mne jako trenéra  a mám čas se soustředit pouze na hru kluků, na tomto hřišti začal chytat David Adam, protože přišel poprvé po prázdniních a bylo nutné si tímto způsobem zase zvyknout na hru, byla to dobrá volba, chytal, vybíhal a dal gól z pozice brankáře...skvělé, dále Rabas a Vojta Ludvík začali konečně cíleně vést balona a ne nakopávat. kdo mě nepřekvapil, ale asi ostatní ano, byl Filip Kozohorský ročník 2009, který měl svoji premiéru a bilanci prvního utkání má snad jen jako v minulosti Hůla a Prokop.Doufejme že ho to povzbudí a bude pokračovat stejně dobře.

Družec - Lhota 2:11 (góly: 2x Ludvík, 1x Kozohorský, 2x Rabas, 1x Černý, 4x Adam, 1x Šumný) - zjevně naš potěr, myšleno ročníky 2008,2009 má více zkušeností se zápasy a může to být dobrý ročník. Pokud jim ještě seženeme další spoluhráče, je možné,  že i ty naše vlčáky rpčmél§ 2006/2007 ček potrápí v tréninkových miniturnajích. největší pokrok z těchto hráčů zaznamenal Lukáš Rabas (již zpracuje balon potáhne a kličku či vystřelí), z jeho příkladu se učí jiní, navrativší se Vojta Ludvík. 





Zpět