SK Spartak Příbram - SK Lhota 2:3 (1:0)

03.06.2019 07:53

28. kolo Ondrášovka krajského přeboru

 

Ve 28. kole jsme hráli v Příbrami na Spartaku, zvítězili jsme 3:2 (0:1). Jeli jsme k utkání pouze ve dvanácti hráčích, neměli jsme náhradního brankáře a jako třináctý jel Valín, který před zápasem dobral antibiotika a jel pro případ nouze. A k tomu došlo... První poločas nebyl z naší strany dobrý, domácí si vytvořili několik šancí a po jedné z nich se dostali do vedení. My jsme si žádnou gólovku v první půli nevytvořili, měli jsme ve hře poměrně dost nepřesností. 

Do druhého poločasu jsme změnili způsob hry a najednou jsme byli lepším mužstvem. Místo zraněného Ibeho šel na hřiště Danylych a my jsme se už modlili, aby nikdo neměl výraznější problém... Po přihrávce Hájka se dostal za obranu domácích Mbah, vybíhající brankář domácích se srazil s jedním ze svých spoluhráčů a Mbah dal gól do opuštěné branky. Od té chvíle jsme se tlačili za vstřelením druhé branky, ale čtvrt hodiny před koncem se nákop domácích dostal za naši obranu a vybíhající Tůma zastavil domácího útočníka faulem před vápnem, takže dostal červenou kartu a do branky šel Danylych. Hned z tohoto přímého kopu domácí dali gól na 2:1.

Pak naši kluci předvedli něco zcela výjimečného. Po další přihrávce Hájka se dostal z úhlu do vápna Primus a prostřelil brankáře, vyrovnáno 2:2. O chvilku později Chlapec hlavičkoval a domácí obránce zahrál rukou, kopali jsme penaltu. Hájek vystřelil vedle a domácí zahrávali kop od branky. Hájek vzápětí vypíchl míč k Mbahovi, ten přihrál Chlapcovi, Hájek si naběhl mezi stopery domácích, dostal od Chlapce přihrávku a vstřelil půl minuty po neproměnění penalty vítězný gól na 2:3!!! Těsně před koncem odkulhal Mbah, takže došlo i na Valína, který musel na hřiště... Výsledek se již nezměnil a my si vezeme tři body.

 
 
 
Hodnocení zápasu trenérem Jiřím Kabylem:
Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 

"Smekám před klukama, čtvrt hodiny před koncem dostat gól na 2:1, hrát v deseti bez brankáře, vyrovnat, nedat penaltu a vstřelit další branku, to jsem nikdy nezažil. Kluci makali a na Danylycha nenechali již domácí vystřelit. To co kluci předvedli poslední čtvrthodinku, to je něco skvělého, pak jste na lavičce pyšní, že k nim patříte, úžasné."

Sestava SK Lhota: J. Tůma (K) / R. Neumann, E. A. Kwame, J. Kabyl, A. Popok / L. Primus, M. Houžvička, T. Chlapec, J. Hájek / S. Ibe (48. D. Danylych), M. Mbah (90. T. Valín)

Sestava SK Spartak Příbram: M. Solnař / Z. Černý, L. Schöbel, M. Vašek, A. Bábíček, P. Kučera (44. D. Morav), K. Češka (46. M. Pazderník), V. Machač (K), L. Kilián (83. J. Reichenauer), M. Rampa, O. Šváb (80. O. Matějka)

ŽK karty: Příbram - O. Šváb (30.), V. Machač (53.), M. Vašek (71.); Lhota - R. Neumann (31.), J. Tůma (71. ČERVENÁ KARTA), M. Mbah (90.)

RozhodčíMilan Šefara (R), Tomáš Brozek (AR1), Jaroslav Stumpf (AR2); Ondřej Lerch (DFA)

Počet diváků: 162

 

O zápase také na webu:

kladensky.denik.cz/fotbal-kraj/libusin-dodychaval-ale-zije-lhota-predvedla-obrat-snu-20190604.html

 

 

 

Zpět