SK Poříčany - SK Lhota 3:2 np (1:1)

28.08.2018 08:59

3. kolo Ondrášovka krajského přeboru

Ve 3.kole jsme hráli na hřišti Poříčan, utkání skončilo nerozhodně 2:2 (1:1). V následných penaltách jsme v šesté sérii neproměnili a domácí ano, takže si vezeme jeden bod. Od začátku se hrálo kvalitní utkání, v první šanci jsme zahrozili my, Ibeho střelu vyhlavičkoval z branky domácí obránce. Pak se hlavou prosadily Poříčany  a my jsme prohrávali 0:1. Poté se Kudelova střela odrazila od břevna,  vyrovnání jsme se dočkali po centru Houžvičky, který si soupeř srazil do vlastní branky. Ve druhém poločase po krásné přihrávce Kwameho se dostal sám za obranu soupeře Ibe a otočil výsledek na 2:1 pro nás. Poříčany dokázali vyrovnat skvěle trefeným přímým kopem, který se odrazil od břevna do branky. Těsně před koncem Kudelovu střelu brankář rukou vyrazil na roh a utkání tedy skončilo 2:2, šlo se na penalty. My jsme nedali hned v první sérii, ve třetí sérii Tůma penaltu chytil, nakonec se rozhodlo až v šesté, kdy domácí dali, my ne.

 

 

Hodnocení zápasu trenérem Jiřím Kabylem:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 

"Souhlasím s názorem diváků i domácího vedení, že se hrálo nadstandartní utkání krajského přeboru.  Domácí v létě značně posílili, hrálo se důrazně, ale ani z jedné strany nedocházelo ke zbytečným faulům. V každém utkání nám někdo chyběl, dnes Hájek, Šalamoun a Vošmík, Zlata byl na lavici, ale po minulém zápase ještě netrénoval a nechtěli jsme zbytečně riskovat. Není moc věcí, které bych klukům vytýkal, naopak jsem je po utkání pochválil za bojovnost, nasazení."  

Sestava SK Poříčany: M. Janocsko / P. Zdeňka, J. Šmidrkal, P. Touš (K), J. Prejsek, V. Mišák (88. J. Puk), O. Puk, B. Nádeníček, D. Červený (80. F. Grábner), P. Janda, D. Vild (61. L. Holler)

Sestava SK Lhota: J. Tůma / J. Kabyl, E. A. Kwame, T. Vlasatý, R. Neumann / D. Danylych (61. O. Popok), T. Chlapec, L. Primus, M. Houžvička / S. Ibe (83. J. Šíma), M. Kudela (K)

Žluté karty: Poříčany - B. Nádeníček (27.), P. Janda (67.); Lhota - M. Houžvička (33.), T. Chlapec (67.)

Rozhodčí: Miroslav Garaja (R), Jiří Žaba (AR1), Miloš Kaucký (AR2); Milan Lantora (DFA)

Počet diváků: 250

 

O zápase také na webu:

fotbalunas.cz/zapas/207720/

 

 

 

 

Zpět