SK POŘÍČANY - SK LHOTA 3:2 (3:0)

26.03.2018 16:36

18. kolo Ondrášovka krajského přeboru

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 
"Po třech týdnech jsme opět hráli utkání (dva soutěžní zápasy proti Kutné Hoře a Rejšicím byly odloženy). A úvodní první poločas v jarní mistrovské části jsme vůbec nezvládli. Poříčany, které se potýkají se záchranářskými pracemi, nás skoro celých 45 minut školily z jednoduchosti, přímočarosti a obětavosti. Což o to, fotbalově jsme na tom byli lépe, ale domácí dokonale trestali naši liknavost a fotbalovou pohodlnost. První gól jsme dostali z penalty, které předcházely dvě individuální chyby našich hráčů. Další dva potom z naší nechuti podstoupit tvrdé střety, ze vzájemného nezajišťování a z nedostupování domácích útočníků. Naopak, my jsme naše dvě - tři gólové šance proměnit nedokázali.

Ve druhém poločase už bylo na hřišti jen jedno útočící mužstvo, a to to naše. Domácí bránili své vedení zuby, nehty, hrálo se vlastně jen na útočné polovině Poříčan. V 74. minutě odpískal sudí penaltu po faulu na Radka Neumanna, ale Maty Kudela následně tvrdou ranou napálil jen břevno branky zkušeného Klímy. O dvě minuty později jsme ale přeci jen branku vstřelili. Mladý Jarda Nedvěd se na pravé straně uvolnil, přesně odcentroval a Stanley Ibe vstřelil hlavou svůj první gól v zelenobílém dresu Lhoty. A o deset minut později Maty Kudela napravil své zaváhání při penaltě. Z pravé strany vnikl do pokutového území a u bližší tyče prostřelil čtyřiceti osmi letého bývalého ligového brankaře podruhé. V samotném závěru jsme domácí drtivě svírali, ale vyrovnat se nám již nepodařilo. Fotbalové utkání má dva poločasy a za ten výkon v první časti hry jsme si prohrát zasloužili. Protože, jak trefně podotkl jeden z přihlížejících, jsme jej odehráli jak lhotská "stará garda"."
 
 

Střelci: Poříčany - D. Snop (26. z penalty), A. Brahimi (33.), P. Janda (40.); Lhota - S. Ibe (74.), M. Kudela (85.)

Sestava SK Poříčany: J. Klíma / A. Brahimi (90. L. Hampl), J. Prejsek (K) (73. F. Stárek), V. Pařízek, L. Holler, S. Netolický (87. L. Mužík), O. Puk, D. Snop, D. Nedvěd, F. Kmoníček, P. Janda

Sestava SK Lhota: J. Tůma / R. Neumann, E. Adjei Kwame, M. Šalamoun, T. Vlasatý / J. Nedvěd, T. Borek, D. Danylych, A. Popok (66. R. Zlata)/ M. Kudela, S. Ibe

 

Žluté karty: Poříčany - P. Janda (38.), L. Mužík (89.), O. Puk (90.); Lhota - M. Šalamoun (35.)

 

Rozhodčí: Karel Vyhnal (R), Filip Hes (AR1), Oldřich Zuska (AR2); Ladislav Kruliš (DFA)

 

 

Zpět