SK Lhota - TJ Sokol Nové Strašecí 5:1 (2:1)

18.04.2018 17:48

18. kolo Ondrášovka krajského přeboru

 

 

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 

"Po dohrávaném středečním utkání s Rejšicemi se nám zdravotní problémy hráčů ještě prohloubily, se sebezapřením nastoupili Kabyl s Borkem a Kwamem. Popok pro náhlé úmrtí v rodině musel odcestoval na Ukrajinu a Kunc po téměř dvouměsíční absenci z důvodu poškození palce na pravé noze musel ostře nastoupit na úvodních alespoň třináct minut. Od úvodní minuty se na hřišti odehrával nehezký duel, v jehož průběhu hosté vystupovali přemotivovaně, až za hranou. V 16. minutě Bláha ze zadu stáhl Kudelu a kopali jsme penaltu. Borek však hostujícího Peška překonat nedokázal. O několik minut později byl za vulgární urážky rozhodčího vyloučen hostující Kapek. I v deseti hráčích dokázali hosté jít do vedení, když novostrašecký Kaválek z trestného kopu cca z osmadvaceti metrů trefil pravý horní roh Vošmíkovy branky. Teprve potom, když jsme zpřesnili a zrychlili hru, jsme konečně ovládli dění na hřišti. Po hezké kombinační akci dostal po pravé straně přesnou přihrávku do volného prostoru Radek Neumann, přesně odcentroval prvním dotykem a Maty Kudela ve výskoku poslal míč hlavou přesně do pravé "šibenice". Naše převaha v poli pokračovala, ale i přes některé dílčí šance jsme dokázali jít do vedení až ve 45. minutě. Po faulu jsme zahrávali trestný kop z pravé strany, Kudela přesně našel "levačkou" hlavu Erika Kwameho, který brankáři hostů nedal vůbec šanci. Ještě těsně před tím musel po nevybíravém zákroku odstoupit ze hry s hlubokou tržnou ranou na nártu Primus.


Po úvodních šesti minutách druhého poločasu jsme kopali další penaltu. To byl v pravé části pokutového území brutálně "sestřelen" Zlata. Tentokrát jsme byli úspěšní, když Šalamoun postal míč do pravého horního rohu. Do konce utkání potom hosté předváděli už jen jednu nechutnost za druhou. Skóre jsme navýšili až v samotném závěru. Nehezké dění na hřišti pak ukončili krásnými brankami Stanley Ibe a opět Maty Kudela." 

Střelci: Lhota - M. Kudela (31., 87.), E. A. Kwame (45.), M. Šalamoun z pen. (50.), S. Ibe (86.); Strašecí - M. Kaválek (23.)

Sestava SK Lhota: P. Vošmík / R. Neumann, E. A. Kwame, M. Šalamoun (K), T. Vlasatý / R. Zlata (88. J. Kučera), T. Borek (32. L. Primus (46. J. Nedvěd)), J. Kabyl, D. Danylych / J. Kunc (13. M. Kudela), S. Ibe

 

Sestava TJ Sokol Nové Strašecí - T. Pešek / J. Ducár (21. L. Beneš), J. Trnka, P. Svoboda  (71. M. Mžourek), J. Kapek, J. Mrázek (K) (60. M. Krupička), L. Palko, M. Bláha, M. Erba (81. T. Ludvík), M. Kaválek, L. Mrázek

 

Žluté karty: Lhota - D. Danylych (79.); Nové Strašecí - M. Bláha (16.), J. Ducár (18.), L. Mrázek (40.), M. Kaválek (42.), M. Erba (47.), T. Pešek (49.), L. Beneš (53.), L. Palko (81.)

Červené karty: Nové Strašecí - J. Kapek (19.) 

 

Rozhodčí: Ivo Polák (R), Filip Hes (AR1), Igor Čechmánek (AR2); Eduard Škvára (DFA)

 

Zpět