SK Lhota - TJ Klíčany 2:1 (0:1)

10.10.2017 22:13

9. kolo Ondrášovka krajského přeboru

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

"S nováčkem soutěže to v neděli nebylo vůbec jednoduché utkání. Vstup do utkání jsme měli herně poměrně slušný, zatlačili jsme hosty na jejich polovinu, ale šanci ke vstřelení gólu jsme si pořádnou nevytvořili. Naopak, zhruba po čtvrthodině hry jsme začali chybovat v kombinaci a lehce jsme přicházeli o míč. Trest přišel logicky ve 22. minutě, když Klíčany zahrávaly rohový kop. Naší nedisciplinovaností a hrubým podceněním situace došlo k tomu, že hostující Šelicha se gólově prosadil hlavou. Naši vysocí obránci tohoto bývalého prvoligového hráče nechali v poklidu hlavičkovat a vstřelit gól. A to je Radek Šelicha minimálně o hlavu nižší než určení obránci, kteří jej měli pohlídat. Po devíti měsících jsme tak poprvé obdrželi z rohu gól. Ale laxnost se prostě ve fotbale nevyplácí. Ve zbytku poločasu jsme potom většinou pomalou kombinací dobývali dobře bráněné území před brankou vysokého klíčanského brankaře Malého.

Do druhého poločasu jsme provedli dvě hráčské změny a změnili také rozestavení hráčů a způsob hry. Ke Kudelovi se do útočné dvojice postavil vysoký Kunc a Primuse na levém kraji středové řady vyměnil Klíma. Změny výsledkový obrat přinesly. Začali jsme být přesnější v kombinaci a přišly konečně i brankové příležitosti. Při jedné z nich se Klíma uvolnil z levé strany přes dva bránící hráče a na zadní tyč přihrál nabíhajícímu Kudelovi. Přihrávka však nebyla přesná, Kudela ve skluzu "na dlouhou nohu" trefil jen tyč. O pár minut později měl Maty Kudela příležitost snadnější, ale vyražený míč brankářem Malým poslal metr nad jeho prázdnou branku. V 77. minutě však byl už Kudela přesný. Jeho skvěle kopnutý roh našel přesně hlavu Jakuba Kunce, který se nádherně prosadil a skóre konečně srovnal. Deset minut před koncem zase pro změnu čaroval Petr Vošmík, když po taktické chybě našich obránců zlikvidoval samostatný nájezd jednoho z klíčanských útočníků. Body však přeci jen nakonec zůstaly doma. Dvě minuty před koncem se na levé straně uvolnil Popok a výborným centrem našel opět hlavu Kunce. Jeho střelu však brankář Malý vyrazil, ale jen před osamoceného Tomáše Borka, který střelou pod břevno zajistil vítězství."

 

StřelciLhota - J. Kunc (77.), T. Borek (88.); Klíčany - R. Šelicha (23.)

 

Sestava SK Lhota: P. Vošmík / R. Neumann (83. R. Mantlík), M. Šalamoun, R. Hejduk, T. Vlasatý / E. Kwame Adjei (74. A. Popok) / R. Zlata, T. Borek, D. Danylych (46. J. Kunc), L. Primus (46. F. Klíma) / M. Kudela (K)

Sestava TJ Klíčany: K. Malý / Š. Vošta, J. Musil, M. Krimlák, P. Hájek / R. Šelicha, T. Buldra (K), T. Petříček, D. Minha (80. R. Kříž) / T. Jurčík (81. T. Krimlák), J. Předota (67. M. Socha)

 

Žluté karty:

Klíčany - 70. J. Musil, 89. R. Kříž

 

Rozhodčí: J. Svoboda / P. Benák, L. Kosina; delegát utkání M. Matějček

 

 

Zpět