SK Lhota - SK Slaný 2:1 (2:0)

02.04.2018 17:07

19. kolo Ondrášovka krajského přeboru

 

 

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 
"Vstup do "svátečního" nedělního mistrovského utkání, navíc se jednalo o kladenského derby, se nám nad očekávání vydařil. Hráči skvěle do střetnutí vstoupili, od úvodu jsme si vytvářeli díky sérii rohových kopů řadu nebezpečných závarů před Sedlákovou brankou a po třech minutách jsme šli po přesné střele hlavou Radka Neumanna do rychlého vedení. Slánského soupeře jsme cca do 35. minuty přehrávali naprosto ve všech herních činnostech. Ve středu hřiště jsme sbírali převážnou většinu odražených míčů a stále jsme se tlačili před hostující branku. Po řadě šancí přišla ve 20. minutě ta stoprocentní. Maty Kudela utekl po levé straně a v pokutovém území předložil před branku na zadní tyč Denisi Danylychovi ideální přihrávku. Danylych však z pěti metrů nastřelil jen brankáře Michala Sedláka. O tři minuty později jsme se však podruhé přeci jen radovali. Martin Šalamoun z trestného kopu už slánskému brankáři šanci nedal a ideálně míč umístil nechytatelně k levé tyči. Vedení to bylo nejen jednoznačné, ale hlavně zasloužené. I nadále jsme byli herně lepším celkem. To trvalo po vstřelené brance ještě dalších asi 15 minut.
 
Potom však v naší aktivní hře nastal nepochopitelný útlum, poměr sil se vyrovnal a ve druhém poločase byl soupeř herně lepší. To proto, že ve druhém dějství jsme byli málo aktivní, Slanému jsme dali prostor ve středu hřiště. A také jsme začali být velmi nepřesní. Vyústěním všeho byl soupeřův korigující gól. Předcházela mu naše nepřesnost, liknavost v bránění a dostoupení soupeřova útočníka. Přestože jsme byli horším mužstvem, protivníka jsme v dosti vyhroceném derby do dalších brankových příležitostí nepustili. Naopak i v herním útlumu jsme my měli další gólové šance: Stantey Ibe po hezké individuální akci trefil jen tyč, další tyč s pomocí brankaře nastřelil Lukáš Primus a Maty Kudela ze dvanácti metrů poslal míč jen do rukou strážce slánské branky. Vítězství jsme si ale ujít nenechali. Do svého prvního utkání v dresu Lhoty nastoupil obránce Jiří Kabyl, posila z třetiligového Polabanu  Nymburk."
 
 
 

Střelci: Lhota - R. Neumann (3.), M. Šalamoun (24.); Slaný - J. Galbavý (61.)

Sestava SK Lhota: J. Tůma / R. Neuman, E. Adjei Kwame, M. Šalamoun, T. Vlasatý / J. Nedvěd (46. L. Primus), T. Borek, D. Danylych, A. Popok (62. J. Kabyl) / S. Ibe (78. R. Zlata), M. Kudela

Sestava SK Slaný - M. Sedlák (K) / P. Volgner, P. Čablík, M. Žahour (59. M. Tikovský), M. Holly, M. Hartman, T. Vimr, J. Galbavý, U. Ahmed, F. Hansl, J. Maroušek (71. J. Hořejší)

Žluté karty: Lhota - M. Šalamoun (63.), T. Vlasatý (89.)

Rozhodčí: Martin Stránský (R), Pavla Navrátilová (AR1), Antonín Voldán (AR2); Michal Beneš (DFA)

 

Zpět