SK Lhota - SK Rejšice 2:0 (2:0)

14.04.2018 21:42

dohrávka 17. kola Ondrášovka krajského přeboru

 

 

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 

"Tušili jsme, že nás nečeká lehký zápas. Rejšičtí se dostali do sestupových problémů a někteří naši hráči nebyli úplně zdravotně v pořádku. Kudela po zranění z Libiše v týdnu s týmem netrénoval, Danylych se po zdlouhavé a namáhavé cestě z Ukrajiny vrátil v den utkání a dalších pět hráčů mělo výpadky v tréninku. Při vstupu do zápasu jsme si připomněli střetnutí s Kutnou Horou, kdy jsme šli do vedení už po třech minutách. Proti Rejšicím se nám to podařilo za dvakrát delší dobu. Maty Kudela dostal velmi pěknou přihrávku na hranici pokutového území a v těchto situacích se většinou nemýlí. Míč poslal prudkou střelou za záda brankáře Roudnického. Byl to pro nás uklidňující gól. A pro některé naše hráče, zejména ve středu pole, až příliš uklidňující. Začali si totiž počínat ke svému týmu až příliš nezodpovědně. Soupeř se začal osmělovat a ve středu hřiště nás chvílemi přehrával. Naštěstí jsme po půl hodině přidali další gól. Jirka Kabyl napravil svoji ztrátu míče, když jej vybojoval zpět a po skvělém úniku po levém křídle posadil přesným centrem míč na hlavu dobře postaveného Zlaty. A Renda nezaváhal, přesnou přihrávku proměnil v krásný gól. Do konce poločasu jsme si připravili ještě dvě, tři jasné brankové příležitosti po hezkých kombinačních akcích, ale chyběla při jejich finalizaci přesnost a lepší výběr místa zakončujících hráčů. Ale soupeř byl ve středu hřiště nadále kombinačně lepší. Druhý poločas se stal pro nás jedním velkým trápením. Hráči měli v hlavách, že k vítězství pohodlně dojdou. A to doslova, těch "chodců" jsme měli na hřišti až přespříliš. Navíc Kabyla při četných soubojích trefil soupeř do stehenního svalu a už v prvním poločase utrpěl silný otřes hlavy. A to Jirka jako jediný ze středové řady poctivě odehrál svůj "part" až do konce hry. Byli jsme všude pozdě a hosté nás většinou přehrávali. Naštěstí jsme je pustili jen do jediné šance, ale hostující hráč v ní netrefil Tůmovu branku. Zbytek zápasu jsme už potom dohráli bezpečně. Ze hry jsme si také dokázali připravit dvě gólové šance, ale zradily nás v nich individuální nepřesnosti."

 

Střelci: Lhota - M. Kudela (7.), R. Zlata (29.)

Sestava SK Lhota: J. Tůma / R. Neumann, E. Adjei Kwame, M. Šalamoun, T. Vlasatý / R. Zlata (65. J. Nedvěd), T. Borek (90. J. Kučera), J. Kabyl, D. Danylych (60. L. Primus) / M. Kudela (K) (77. A. Popok), S. Ibe

 

Sestava SK Rejšice - F. Roudnický / M. Korejza, O. Jon (K), L. Kučera, F. Klíma, J. Sameš, V. Pečínka, D. Zikmunda, F. Kořínek, M. Sabol (75. M. Falta), A. Fingerhut (81. M. Karela)

 

Žluté karty: Lhota - J. Kabyl (56.); Rejšice - V. Pečínka (69.), F. Klíma (70.), M. Sabol (72.), A. Fingerhut (78.), M. Karela (84.)

 

Rozhodčí: Lukáš Dohnal (R), Lubomír Remenec (AR1), Miroslav Šnýdr (AR2); Josef Váňa (DFA)

 

Zpět