SK Lhota - SK Poříčí nad Sázavou 2:0 (0:0)

29.05.2018 10:37

27. kolo Ondrášovka krajského přeboru

 

 

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

Očekávané derby kladenských sousedů mělo několik zajímavých průvodních jevů: v sobotu byla v Tuchlovicích pouť, domácí poprvé vedl nový trenér Karel Příhoda, v obou mužstvech bylo dost hráčů, kterí spolu hrávali kdysi v jednom týmu a na zápas přišla nebývalá divácká návštěva - téměř 500 diváků.
I vlastní utkání bylo vyhecované, v některých soubojích, zejména ze strany domácích, často za sportovní hranou.
Do střetnutí jsme po zkušenostech z posledních dvou utkání zvolili jiné rozestavení hráčů, přešli jsme na systém 4-2-3-1.
A především v prvním poločase jsme ovládli dění na hřišti, dobře jsme kombinovali a zaslouženě jsme získali dvoubrankové vedení.
Oba góly jsme vstřelili po standardních situacích. 
První branka padla po dobrém centru Kwameho a vyhrané hlavě Šalamouna, když ze tří metrů potom Šimka propálil Maty Kudela. A před poločasovou přestávkou si oba aktéři role vyměnili: Kudela skvěle zahrál rohový kop přímo na hlavu Martina Šalamouna, který Šimka nachytal podruhé.
Druhý poločas jsme se většinově bránili, přestali jsme být, zejména ve středové řadě, aktivní. Tuchlovice toho využili, jejich nabuzenost zvýšily i četné neurvalé a vulgární urážky směrem k našemu celku  z okolí domácí střídačky. 
Ale až na jeden závar, kdy Hejduk vykopával míč z brankové čáry, jsme však soupeři šanci skórovat nedali.
A v samotném závěru zápasu jsme potom své vedení zvýšili na třígólový rozdíl. Kudela získal míč zprava na naší útočné polovině. Uvolnil Neumanna, který skvěle nacentroval míč před domácí branku na úplně volného Denise Danylycha, který domácího gólmana Šimka výborně obstřelil.
Ano, naše hra nebyla ve druhém poločase většinově tím, co bychom si představovali jako ideál. Naši obránci ustoupili od konstruktivní hry po většinu k nákopům a o aktivitě středových hráčů jsem se již zmínil.
 Ale jasné vítězství získal tým, který byl lépe na hřišti organizován. 

"K nedělnímu střetnutí přijel do Lhoty suverénní vedoucí celek soutěže. Na podzim jsme sice v Poříčí zvítězili 3:0, ale jejich jarní tým prošel téměř kompletní výměnou. A v neděli v jejich mužstvu nastoupili pouze dva "třicátníci". Věděli jsme tedy, že proti nám vyrukuje běhavý a herně vyspělý tým. A první poločas také prognózu potvrdil. Hosté se ve velkém vedru dobře pohybovali a kombinovali. Ale my jsme byli dobře připraveni, vcelku slušně jsme vykrývali těžiště hry a vytvořili jsme si několik dobrých střeleckých příležitostí. Střelu Matyho Kudely brankář Tlamicha jen s obtížemi vyrazil, Denis Danylych dobře tlačil střelu hlavou k tyči a Eric Kwame krásnou střelou z otočky k tyči málem hostujícího brankáře nachytal. Co nás ale stále dokola ve hře sráží, jsou lehce odevzdané míče soupeři po nevynucených chybách. I Poříčí mělo několik slibných náznaků šancí po překvapivých kombinacích. Naše obrana však vše, byť někdy úporně, vyřešila.

Pro další vývoj hry a výsledek bylo moc důležité, že někteří naši hráči, zejména Zlata, Danylych, Ibe a Kabyl, ve druhém poločase svůj individuální výkon velmi zlepšili. Z logiky věci jsme šli zaslouženě do vedení dvěma překrásnými góly. Stanley Ibe si v pokutovém úzení výborně na prsou zpracoval přesný Šalamounův centr a těsně před dopadem poslal míč z voleje rovnou za záda brankáře Tlamichy. Ten náš druhý gól byl potom vyústěním mnoha pro fotbal předůležitých hráčských vlastností. Renda Zlata vůbec nešetřil krokem v situaci, kdy řada hráčů by to už ve své mysli tzv. zabalila. Důsledně pokračoval ve sprintu, kdy obránce i brankář soupeře měli jenom snad zbývající sekundu k tomu, aby vše bezpečně pro svůj celek vyřešili. Renda ale právě v tom zlomku sekundy šel "dlouhou nohou" mezi obránce a brankáře a míč "píchl" kolem, v tu chvíli bezmocného brankáře, do sítě. Krásný a zasloužený gól! Zbytek zápasu jsme už pak udrželi zkušeně pod kontrolou. Zvítězili jsme naprosto zaslouženě po bojovném a velmi slušném výkonu celého týmu."  

Střelci: Lhota - S. Ibe (56.), R. Zlata (65.)

Sestava SK Lhota: J. Tůma / L. Primus (84. A. Popok), E. Adjei Kwame, R. Neumann, J. Kabyl / R. Zlata, T. Borek, M. Šalamoun, D. Danylych (71. J. Kunc) / M. Kudela (K) (82. J. Nedvěd), S. Ibe (89. P. Vošmík)

Sestava SK Poříčí nad Sázavou - A. Tlamicha / K. Vacek, J. Pohorský, V. Balata, J. Žák (K), D. Filip, D. Rejhon, J. Trpišovský (82. O. Páv), M. Jíša, D. Verner (68. T. Říha), V. Peroutka

Žluté karty: Lhota - M. Kudela (34.), T. Borek (77.); Poříčí - D. Rejhon (43.), M. Jíša (90.)

Rozhodčí: Tereza Holakovská (R), Lukáš Dohnal (AR1), Lubomír Remenec (AR2); Luboš Helebrant (DFA)

 

Zpět