SK LHOTA - FK ZBUZANY 1953

13.09.2016 10:28

 SK LHOTA - FK ZBUZANY 1953   2:3 (2:1)

5. kolo Ondrášovka krajského přeboru

V pátém kole nastoupil do lhotecké branky poprvé v sezóně gólman Petr Kut, i když čerstvě po zranění, nebylo to na jeho výkonu vůbec znát, bohužel  vytoužené tři body Lhota stejně nezískala. Výkon celého týmu byl ovšem mnohem bojevnější a přesvědčivější, než v předchozích zápasech. Do vedení šli ale ve 25. minutě hosté, když se po levé straně uvolnil Mario Lička a ve vápně našel Marka Kincla, který neomylně proměnil. O deset minut později ale přinesl naději domácím Martin Šalamoun, který po rohu hlavou skóroval (1:1). Ještě před koncem poločasu se do úniku dostal Standa Jung, který byl ve vápně faulován a penaltu proměnil střelec první branky, Martin Šalamoun a Lhota odcházela do kabin s vedení 2:1. Průběh druhého poločasu jsme byli svědky několika šancí a i toho, že domácím začali pomalu docházet síly. Nadějné vedené však Lhota držela celkem dlouho, až do 81. minutě, kdy Radek Širl našel Mario Ličku a ten přesnou přízemní střelou k tyči vyrovnal na 2:2. O čtyři minuty později přišla pro domácí ale další rána, když po velkých zmatcích ve vápně se nejlépe zorientoval hostující Ondřej Ksandr a otočil na konečných 2:3.

Zápas měl však ještě nepříjemnou dohru, když při odchodu do kabin hostující fanoušek plivl na rozhodčího. Přítomní pořadatelé fanouška zpacifikovali, ale vmísili se do akce i hráči Zbuzan a strhla se strkanice, která vyvrcholila zraněním jednoho z pořadatelů, když po něm zbuzanský hráč a syn předsedy klubu Josef Huňáček hodil plnou lahev s pitým. Ta způsobila tržnou ránu na čele a bylo nutné odjet do nemocnice na šití. K incidentu byla přivolána dokonce i policie. V kabině hostů pak bylo zničeno ještě světlo.

Střelci: Lhota - M. Šalamoun (35., 44. z penalty); Zbuzany - M. Kincl (25.), M. Lička (81.), O. Ksandr (85.)

Sestava SK Lhota - P. Kut / Z. Podraný, R. Hejduk, R. Neumann, O. Putík / R. Zlata (K), M. Žahour, M. Šalamoun, D. Danylych, T. Vydra (85. M. Šíma) / S. Jung (55. M. Zimerman)

Sestava FK Zbuzany - K. Čontofalský / M. Maleček, L. Karda, O. Ksandr, R. Barciaga / J. Huňáček, M. Lička, R. Šírl / M. Říha, M. Kincl (K) (28. M. Pánek, 90. J. Musil), J. Brodský

Rozhodčí - J. Čermoch / Z. Bartůšek, O. Kovář

 

Fotogalerie ze zápasu zde: www.sklhota.cz/a-tym/fotogalerie/a2016-2017/#img-0003-jpg

Zpět