SK LHOTA - FK LETY (Kladenský deník o prvním zápase nového ročníku I.A třídy)

13.08.2014 11:09

Vítěznou premiéru završil parádní lob Junga

Lhota - Hvozdnice 1:0, vedle Tomáše Řepky (vpravo) domácí Jakub Jiránek. Tomu se vydařil duel proti Letům.

Lhota - Hvozdnice 1:0, vedle Tomáše Řepky (vpravo) domácí Jakub Jiránek. Tomu se vydařil duel proti Letům. Autor: Miroslava Minářová

 

Lhota – Do skvělého vstupu kladenských celků do soutěžního ročníku 2014/15 zapadlo také první vystoupení fotbalistů SK Lhota.

 

Tým v letním přestupovém okně příjemně pokropený živou vodou, resp. příchody kvalitních hráčů Velase, Junga a Mikolandy, si doma poradil s nováčkem I. A třídy – Lety. Tým od Berounky si ale nevedl moc dobře a Lhota ho zdolala jasně 3:0.

„Při jednoznačném respektu k soupeři ale musím říci, že nepatřil asi k těm nejlepším, čekají nás těžší sokové. Na druhou stranu to dlouho jasné nebylo a po prvním poločase jsme si museli v kabině říci, že takhle ne," říkal trenér Lhoty Petr Cais.
Jeho tým měl šance od začátku, ale dokonce ani slovutný kanonýr Mikolanda tu svou neproměnil, stejně jako Jung nebo Maroušek. Na druhé straně se Vošmik, na jehož výkon se hodně čekalo (dlouholetý první brankář Lhoty Šimek v létě zamířil do Rakovníku), také nenudil. Zejména nejlepší hráč Letů, pravé křídlo, dělalo domácí obraně problémy a po jeho akcích to dvakrát hodně zavánělo brankou.

Až těsně před půlí pláchl ze strany Podraný a po zákroku na něj se pískal pokutový kop, jímž Mikolanda Lhotecké uklidnil – 1:0.

Po obrátce už přece jen kvality domácího výběru vypluly víc na povrch. V 62. minutě aktivní Jiránek pěkně zakončil akci Junga a stejný borec, obvykle náhradník, byl blízko i další trefě. Střelu Podraného mířící do sítě měl ale raději nechat být, stál totiž v ofsajdu.

Přesto Lhota třetí branku dala, když Mikolanda hlavou vysunul do sóla Junga a ten parádně přeloboval gólmana. „Oba jsou obrovským přínosem. Mikolanda zpracuje a rozdělí prakticky jakkoliv těžkou přihrávku, Jung sice dvě šance zazdil, ale umí se do nich dostat a nějaké promění," těšilo Petra Caise, který slůvko pochvala použil i na adresu brankáře Vošmika. „Nulu si musel zasloužit a působil suverénně."

Lhota – Lety 3:0 (1:0). Branky: 45. Mikolanda (pk), 62. Jiránek, 74. Jung.

Lhota: Vošmik – Vlasatý, Velas, Asník (80. Sterzl) – Jiránek, Havelka (70. Šíma), Mantlík, Maroušek – Podraný (72. Havlíček), Mikolanda, Jung.

 

Zpět