SK Lhota - AFK SOKOL SEMICE 3:0 (0:0)

05.10.2016 10:26

SK Lhota - AFK SOKOL SEMICE  3:0 (0:0)

8. kolo Ondrášovka krajského přeboru, neděle 2.10.2016

V nedělním deštivém počasí nastoupila Lhota na domácím hřišti proti Sokolu Semice, ve kterém momentálně působí Petr Mikolanda, který ještě nedávno byl oporou právě ve Lhotě, kam ovšem se svým novým týmem nedorazil. Už od začátku byla Lhota aktivnějším týmem a soupeře nepouštěla téměř do žádných šancí. V prvním poločase ovšem gól nepadl. Do druhého poločasu nastoupila Lhota se stejným nasazením a již ve 48. minutě se dočkala prvního gólu. Z pravé strany zahrával trestný kop Lukáš Nachtigal a na zadní tyči krásně našel Martina Šalamouna, který se hlavou nemýlil (1:0). Po tomto gólu se Lhota dostala do několika dalších šancí a tento tlak nakonec přetavila ve druhý gól. Po rohu, který zahrával opět Lukáš Nachtigal, na přední tyči přizvedl hlavou Roman Hejduk a na zadní našel Tomáše Kavku, jehož střelu vykopával semický obránce, bohužel pro Semice už byl míč za brankovou čarou a Lhota se ujala vedení 2:0. Pojistku přidal v 80. minutě svým druhým gólem Tomáš Kavka, když z rychlého protiútoku vyřešil situaci 2 na 1 Lukáš Primus a Tomáš Kavka se tak ocitl sám před brankářem Štruplem a ani na podruhé se nemýlil (3:0). Lhota se během zápasu dostala ještě do několika dalších velkých šancí a zaslouženě tento zápas vyhrála připsala si první tříbodový zisk v této sezóně.

Hodnocení trenéra Miroslava Chadimy: "Na Semice jsme šli s velkým odhodláním, se změněným rozestavením 4-4-2 a po třech prohrách opět s brankářem Vošmíkem. Pomohl návrat do sestavy zkušených Hejduka a Šalamouna a také zařazení Kavky, který z minima tréninků vytěžil střelecké maximum. První půle byla mírně v naší režii, ale velkou šanci nedal trápící se Primus, Danylychovi chyběly po přímém kopu Nachtigala centimetry. O poločase jsme hráče ještě více povzbudili a nutili k neuvadajícímu napadání. Ovoce přinesly hned úvodní minuty a díky dvěma standardním kopům Nachtigala, které zužitkovali Šalamoun a Kavka s přispěním Hejduka, jsme šli do vedení 2:0. Po vyloučení neukázněného Holana, kterému fotbal otrávil nepříjemný Zlata, jsme se mohli soustředit na přechodovou fázi, postupný útok a kombinační hru. Také jsme si nacvičili zahození tří samostatných úniků, jediný Kavka svoji šanci dal. Potěšující je kromě první výhry i předvedený výkon, nasazení hráčů a jejich kondice, neboť udrželi vysoké tempo celých 90 minut."

 

Střelci: Lhota - M. Šalamoun (48.), T. Kavka (54., 80.)

Sestava SK Lhota: P. Vošmík / R. Zlata, R. Hejduk, Z. Podraný (K), R. Neumann / D. Danylych, M. Šalamoun, L. Nachtigal (83. M. Zimerman), M. Žahour (89. O. Putík) / L. Primus, T. Kavka

Sestava Sokol Semice: L. Štrupl / Š. Bříza, J. Pavliš (89. P. Langer), M. Jareš (62. P. Kutifel), M. Bubeník (66. J. Potůček), M. Koštíř, Š. Jareš (84. M. Machala), M. Neuhausel, J. Novotný (K), P. Švarc (89. D. Houška), T. Holan

Žluté karty: Lhota - D. Danylych (24.), Z. Podraný (67.); Semice - T. Holan (22. + 67. = červená karta), M. Koštíř (55.)

Rozhodčí: M. Radina / J. Svoboda, P. Benák

 

 

Zpět