Lhota SPORT CUP 2018

10.09.2018 10:56

V sobotu 8.9.2018 proběhl na Lhotě turnaj starších přípravek ročníků 2008, 2009 LHOTA SPORT CUP 2018.

Turnaj byl dotovaný ze strany středočeského krajského úřadu. Cílem turnaje je rozvoj sportovních aktivit mládeže v podobě sportovního setkání týmů středočeského kraje. Turnaje se účastnily týmy SK Lhota, DUKLA Praha 2008 žlutí, DUKLA Praha 2008 vínoví, SK Kladno, AFK Tuchlovice, SK Vinařice, Velká Dobrá, SK Hřebeč.

Ze sportovního hlediska se turnaj hrál systémem každý s každým, k dispozici byla tři hřiště pro hru 5+1, utkání trvala 18 min., tzn. každý tým odehrál 126 minut čistého času utkání v relativně krátkém časovém úseku. 

Turnaj byl dotovaný, takže týmy neplatily žádné startovné a pro každého ze zúčastněných hráčů a trenérů byla zajištěna kvalitní strava a občerstvení. Za skvělého počasí se rozhodlo v závěrečném utkání, kdy si to o vítězství "rozdaly" oba týmy z DUKLY, které všem ostatním týmům a trenérům ukázaly velmi kvalitní hru.

Hráči obou týmů FK DUKLA Praha předvedli opravdu pěkné individuální fotbalové dovednosti a rovněž vynikali v přístupu k fotbalu. 

Velmi zajímavé bylo i vedení obou týmů jedním trenérem DUKLY, který je ukázkově koučoval a používal velmi moderní a progresivní didaktické styly, spíše  než direktivní řízení týmu. Hráči Dukly se samostatně rozhodovali nejen o tom, jak hrát, ale i o tom, kdy střídat. Po celý turnaj týmy fungovaly samostatně a řešily jednotlivé otázky související s fotbalem či mimo fotbal od nástupu na utkání až po odchod na oběd.

Kluci ze Lhoty, přestože byli většinou ročníku 2009, se také neztratili a dokonce velkému týmu z Prahy dali dva góly a zažili si kvalitní hru soupeře na vlastní "kůži", což je pro ně i ostatní účastníky obrovská zkušenost. Doufejme, že to byla i inspirativní zkušenost pro trenéry všech zúčastněných týmů.

Na organizaci turnaje se podílelo dvacet lidí z řad trenérů, funkcionářů a rodičů hráčů SK Lhota. Všem jim děkujeme za skvělou práci a hladký průběh turnaje.

Ing. Petr Hanáček

šéftrenér SK LHOTA

Zpět