Kladenský deník o zápase SK TUCHLOVICE - SK LHOTA

23.03.2015 10:25

Mikolanda splnil sen Lhoty. Ta veze tři body z Tuchlovic

Tuchlovice – Trochu nečekaně se vyvíjelo očekávané fotbalové derby I. A třídy mezi Tuchlovicemi a Lhotou.

Spokojený Dan Asník, byť tentokrát nastoupil i tenhle veterán až v závěru zápasu na taktické střídání.Autor: archiv/ Minářová Miroslava

Hosté diktovali od první minuty tempo, hlavně v prvním poločase střídali i šanci za šancí, ale vyhráli až gólem z 82. minutě, kdy jim domácí nabídli zbytečný pokutový kop, z něhož se Mikolanda nemýlil. Tuchlovický sen o postupu do krajského přeboru dostal další trhlinu, doma se týmu na jaře nevede.

„Pěkný fotbal," konstatoval někdejší šéfredaktor České televize Otakar Černý poté, co popřál kamarádovi Petru Mikolandovi.

Jediný gól a ještě ne ze hry, to vypadá na chudé menu. Hlavně do poločasu ale fotbal vůbec nestrádal, hlavně díky Lhotě. Její omlazený tým jakoby ani necítil absenci opor Mantlíka, Hurycha a na lavičku nečekaně posazeného Havelky.

Už ve 40. vteřině skóroval hlavou Jung, jenž přeskočil brankáře Pečonku, ale k velké nelibosti hostů viděl soudce faul loktem.
Kontroverzní okamžik.

Lhota pak žádala penaltu za zákrok na Junga, ale ani tady jí hlavní arbitr nevyhověl. A šance hosté pálili, hlavně Jung, který byl nejblíž v 9. minutě, to napálil tyčku.

Tuchlovice byly v šancích po uličce Mrázka na Peroutku, avšak Kohout se vytáhl a vyčapal i Kudelu. 

Po obrátce už Lhota útočila méně nebezpečně, Tuchlovice ale také hrozily málo. Nebyly schopné přejít střed hřiště, ale zase umí standardky a z nich do vedení jít mohly. Holan orazítkoval z boku tyč a Hejdukova pěkná hlavička letěla kousíček mimo.

Rozhodnutí přišlo v 82. minutě, když po centru stáhl Holan ve vápně zbytečně Junga a soudce už tentokrát nepřemýšlel – penalta. Mikolanda nezaváhal a Lhota díky tomu po dlouhé době Tuchlovice porazila.

Zpět