Kladenský deník o zápase SK LHOTA - TUCHLOVICE

01.12.2012 15:11

Historický přepis, Tuchlovice křepčí

V dohrávce Lhota - Tuchlovice  2:4

V dohrávce Lhota - Tuchlovice 2:4 Autor: Miroslava Minářová

Lhota /FOTOGALERIE/ – Byl to sladký konec trenérské dvojice Josef Bešta – Milan Kerner. Na lavičce fotbalistů Tuchlovic oba na vlastní žádost po podzimu v I. A třídě končí a čeká je zasloužený odpočinek. Vůbec první výhra v derby ve Lhotě, pro klub v nejcennějším zápase sezony, je pro ně úžasná. Naopak domácí po výsledku 2:4 končí podzim jako druhý nejhorší celek z Kladenska a na to tedy rozhodně nejsou zvyklí.

Lhota už není nedobytnou pevností. Na podzim ztratila před vlastními diváky body počtvrté (2 remízy a 2 prohry), a to nehrála proti nejlepšímu triu soutěže (Černolice, Všenory, Dobříš).

Naopak Tuchlovice, dřív venku brané za otloukánky, mají ze hřišť soupeřů solidních 10 bodů včetně sladkých triumfů ze Všenor a teď ze Lhoty.
„Byl to opravdu vynikající výkon celého týmu. Od začátku bylo vidět, že kluci chtějí vyhrát a předvádět atraktivní fotbal," rozplýval se tuchlovický předseda Stanislav Šulc, jehož tým i v dobách, kdy atakoval čelo tabulky, končil duely ve Lhotě v depresích. „Kromě jedné remízy jsme tady vždycky dostali napráskáno," vzpomněl si.

Lhota sice ještě odpověděla Podraným na úvodní zásah Peroutky, ale to bylo z její strany vše. Nepohlídala totiž vytáhlého Hadriku, který jí dal do přestávky dva góly, jeden po dlouhém centru Fitka a druhý po akci Peroutky. „Hadrikovi ten zápas vyšel speciálně, vždyť připravil i zbylé dva góly," usmíval se nad výkonem podzimní posily ze Slaného Stanislav Šulc.

Zajímavostí je, že Hadrika už v prvním kole ve Lhotě hrál, ale ještě za Slaný.

Kouč Lhoty Miroslav Toncar litoval, že za stavu 2:1 mířil Zimmermann v jasné šanci hlavou z malého vápna těsně nad. „Tam se to asi zlomilo, protože za chvíli jsme dostali třetí gól. Nicméně udělali jsme vzadu zase veliké a úplně zbytečné chyby a soupeř je potrestal, byť jinak nás nijak nepřehrál," mínil.

Lhota se sice ve druhé části snažila o zvrat, chytře hrající Tuchlovice jí ale nedaly šanci a navíc po další akci Hadriky zvýšil Jalaghonia, který překonal svůj jindy nepřekonatelný protějšek Šimka. Závěrečná penalta Vincence už nic změnit nemohla.

Lhota – Tuchlovice 2:4 (1:3). Branky: 36. Podraný, 83 Vincenc (pk) – 31. Peroutka, 38. a 44. Hadrika, 77. Jalaghonia.

Lhota: Šimek – Vlasatý, Sterzl, Hotový, Rychlý – Podraný, Mantlík, Vincenc, Zikán (70. Hrdlička) – Havelka, Zimmermann.

Tuchlovice: Zelenka – Portužák, Hejduk, Nejedlý, Vajgl – Kedroň (83. Hamouz), Fitko, Mrština, Peroutka – Hadrika, Jalaghonia.

 

Autor: Rudolf Muzika

Zpět