Kladenský deník o zápase SK LHOTA - SK STŘEŠOVICE 1911

04.08.2016 10:53

Už ne o padáka! Cíl Lhoty i Tuchlovic je jasný a v přípravě dřou

Kladensko – Dva okresní rivalové se tvrdě připravují na nový ročník krajského přeboru. V něm hrály Lhota i Tuchlovice o záchranu a to už rozhodně opakovat nechtějí. I proto musí dřít i v přípravných mačích.

Lhota - Střešovice    3:2  (0:1)
Lhota - Střešovice    3:2  (0:1)
Lhota - Střešovice    3:2  (0:1)
Lhota - Střešovice    3:2  (0:1)

 

Lhota - Střešovice 3:2 (0:1)Autor: Miroslava Hejduková

 

Hra Lhoty se lepší

Lhota si pozvala Střešovice, které smolně sestoupily z Pražského přeboru. Pražany přivezl Pavel Gregor, někdejší opora Lokády, který se tak velmi dobře zná s lodivodem Lhoty Petrem Caisem. Ten byl ale spokojenější, Lhota vyhrála 3:2. Do půle sice prohrávala, když zase nepohlídala roh soupeře, po pauze se ale její útočná kvalita projevila a Jung, Kudela a Žahour skóre obrátili. Až v závěru soupeř šťastně korigoval. „Ale mělo to už úroveň, soupeř byl dobrý. Naše hra si sedá, budeme lepší kombinačně," je přesvědčen Petr Cais. Jeho tým se ve středu v Žehrovicích utká se Hřebčí (18).

Prohlédněte si fotogalerii ze zápasu Lhoty!

Tuchlovice chtějí Pudila

Tuchlovice si naplánovaly dokonce dvojzápas v Srbech proti Doksům a Jedomělicím. Zatímco Doksy ráno přehrály jasně 5:1 (Jalaghonia 3, Osagiede, Skořepa – Stuchlý), tak s Jedomělicemi už byl úzký kádr utahaný a nakonec remizoval 2:2 (Skořepa, Rajgl – Mrština, Milka).

Trenér Dan Drahokoupil kvůli povinnostem s mládeží Admiry
Praha na lavičce nebyl, ale s přípravou je docela spokojen. Hlavně s tím, že se tým po odchodech několika borců (Hejduk, Zimmerman do Lhoty, Pečonka, Peroutka zřejmě do Holubic – OP Praha-západ) povedlo doplnit. „Máme výborného gólmana Šimka, je to i skvělý kluk do kabiny. Skořepu jsem vedl už v Kladně, na spolupráci s ním se těším. Měl problémy s kázní a bráněním, ale to už je pryč," věří Drahokoupil.

Šéfovi klubu Josefu Beštovi se povedlo přivést ještě Rajgla z Lánů (naposledy Doksy), Jiránka ze Lhoty, dobře se jeví někteří dorostenci. A v sobotu už hrál Milan Pudil, naposledy Hostouňák. „Ten ale ještě není dotažen. Je to na dobré
cestě," usmál se Bešta.

A Tuchlovičtí soupeři?

Doksy po Lhotě dostaly další výprask, ale výkon byl lepší. „Máme měsíc do mistráků, Tuchlovice jsou mnohem dál. My teď hlavně běháme po lese, ale kluci nehráli špatně," hodnotil trenér Martin Škvára, jemuž se povedlo z fotbalového důchodu vytáhnout ex-ligového Davida Hlavu. Nejdřív do staré gardy Družce, teď i do Doks.

„Zatím zvládne poločas, ale o jeho přínosu nemá
cenu mluvit," říká kouč týmu, který hloupě spadl z I. A třídy. Tomu odešli i Zlata (Lhota) a Bláha (Bratronice). Naopak nastoupil Junek a světe div se, i veterán Jan Havelka (49). „Pořád by strčil mladší do kapsy," smál se Škvára.

Tým nyní čeká turnaj na Braškově, kde se utká se sousedy z Družce. Ti také posilují, mají Tichého z Hostouně a prý i Mošničku.

Jedomělice proti Tuchlovicím dvakrát dotáhly vedení soka, jemuž odpadli někteří hráči (Nejedlý horečka) a v závěru už neměl šťávu. I díky tomu Jedomělice srovnaly.

„Co mi říkal syn Robert, tak do půle byly Tuchlovice jasně lepší, potom už ne," řekl předseda klubu Josef Nedvěd.
Jedomělice podle něj velkou proměnou neprojdou. Odešel ale nadějný Krivák, jehož ulovily Lidice.

Autor: Rudolf Muzika

 

Zpět