Kladenský deník o zápase SK LHOTA - FK POSTOLOPRTY

10.08.2016 16:46

Generálky přeboru: uspěly jenom Tuchlovice

Kladensko – Poslední přípravy odehráli účastníci krajského přeboru fotbalistů. Vyhrály jen Tuchlovice.

včera 17:15

Slaný doma nestačilo na Meteor, vpravo je jeho nová posila Jan Maroušek.

Slaný doma nestačilo na Meteor, vpravo je jeho nová posila Jan Maroušek. Autor: Roman Mareš

Poprvé v přípravě narazila Lhota, když doma podlehla bez letní posily brankáře Kuta (na měsíc ruka v sádře) Postoloprtům 1:4 (1:2). Zkraje ještě domácí hráli slušně, Kudela vyrovnával na 1:1, ale pak už stříleli jen hosté. „Hráči si asi po úvodu mysleli, že to půjde samospádem, ale místo toho jsme dostali za vyučenou. Možná to je i dobře, ale hlavně v obraně se musíme zlepšit. Na šance jsme nepropadli, měli jsme jich víc," hodnotil zápas trenér Lhoty Petr Cais, jenž v sobotu slavil devětašedesátku (na snímku vlevo s předsedou klubu Ivanem Horákem).

Předseda SK Lhota Ivan Horák (vpravo) s trenérem Petrem Caisem.

Kromě Kuta ho trápí ještě nemoc Mantlíka (mononukleóza), i proto bude Lhota ještě shánět posilu.

Lépe dopadly proti Zličínu Tuchlovice, které vyhrály 1:0 gólem Cabejška. Celý zápas byly lepší, ale soupeř měl dvě
čisté šance, které famózně lapil brankář Šimek. Asistent trenéra Vladimír Hodan pochválil také Skořepu, jenž v Tuchlovicích pookřál a Pudila. Posilou prý bezesporu bude také útočník Kraus z SK Kladno.

V úterý hrají Tuchlovice ještě jednu přípravu s Ďáblicemi (18), v pátek ve 20 hodin pak odstartují krajský přebor v Poříčí (20).


Slaný si pozvalo béčko Motorletu (pražský přebor), a přestože dvakrát vedlo, padlo 2:3 gólem z poslední minuty.

Branka ale padla také v minutě první, tu obstaral domácí Ahmed po chybě gólmana. Pak ještě Galbavý odpověděl na hostující vyrovnání parádním trestňákem. Ale jestli hrálo do poločasu Slaný dobře, tak po přestávce už herně dominoval soupeř a zaslouženě skóre otočil. „Menší šrámy si z tvrdého zápasu odnesli Kubaška s Čablíkem, ale za týden na mistrák budou v pořádku," uklidnil fandy Slaného vedoucí týmu Milan Šúr.

Autor: Rudolf Muzika

 

Zpět