Kladenský deník o zápase MFK DOBŘÍŠ - SK LHOTA

01.10.2015 15:00

Cais postavil i dědky, musel. Triumf ho stál půlku důchodu

Lhota – Neskutečný výsledek se povedl fotbalistům Lhoty v 7. kole krajského přeboru. Nováček ač bez posil z Kladna, jehož je farmou, a s několika zraněnými hráči, vyhrál na půdě silné Dobříše 4:2.

Stanislav Jung (vlevo) hrál skvěle, dal Dobříši tři góly. na archivním snímku je také zbylý střelec Havelka (vpravo).

Stanislav Jung (vlevo) hrál skvěle, dal Dobříši tři góly. na archivním snímku je také zbylý střelec Havelka (vpravo).Autor: Bohumil Kučera

Hostující trenér Petr Cais musel dokonce nasadit sekretáře Jiřího Adama (druhý den foukal zajímavý mač ve Švermově mezi Baníkem a výběrem České televize - čtete ve čtvrtečním Kladenském deníku) a šedesátníka Miroslava Toncara, byť až na poslední minuty.

„Stav mužstva byl před odjezdem šílený, bylo nás deset. Nakonec kluci přemluvili Havlíčka, aby po těžké distorzi kotníku šel hrát. Patří mu dík, byť byl na konci zralý na
sanitku," říkal Petr Cais. Zlé jazyky navíc tvrdí, že Havlíček nešel spát v deset večer, přesto se s pozicí beka popasoval parádně.

Lhota bez opor Mikolandy, Velase, Mantlíka, Hurycha a Podraného však měla v sestavě bombera Stanislava Junga. A jestli někteří střelci po postupu do přeboru trochu zhasli (viz. tuchlovický Kudela), pak Jung řádí dál.

Oslabenou dobříšskou obranu větral od začátku do konce a třikrát ji překonal.

Poprvé už ve 4. minutě, kdy Čičmanec, ač měl nakázáno nepřelézat půlku, tak ji přelezl a Jungovi míč připravit nemohl.

Na 0:2 dával odchovanec Novo Kladna ve 23. minutě po krásné samostatné akci. Dobříš ale byla od začátku lepší, měla šance a jednu ex-ligový Dort proměnil. Ale chviličku na to utekl do sóla Havelka a suverénně vrátil Lhotě dvougólový náskok.

Domácí dál bušili na branku Vošmika, ten ale chytal tradičně skvěle a ukazoval, že byl roky trochu neprávem opomíjený.
Zřejmě definitivní
pojistku hostujícího triumf neobstaral nikdo jiný než Sanda Jung. V 64. minutě mu pozici připravil aktivní Maroušek a následovala přesná hlavička do protipohybu.

Obávaný kanonýr Maryška pak sice korigoval, ale v křeči hrající Dobříš už na zvrat neměla.

„Hráči podali velmi kultivovaný
výkon. Radost takové hráče trénovat. Dobříš sice byla lepší, její kvality dopředu pochopitelně známe, ale my jsme dobře bránili a naše útoky jsme zakončovali gólově, což je ve fotbale podstatné," těšilo kouče Petra Caise.
Co ho už těšilo méně, že před utkáním slíbil placení oslavy v případě výhry. „Zjistil jsem, že hráči lépe zapíjejí než hrajou. Stálo mě to půlku
důchodu a zřejmě si budu muset zažádat o dodatečnou podporu," chechtal se šťastný kormidelník Lhoty.

 

Zpět