Kladenský deník o zápase AFK TUCHLOVICE - SK LHOTA

01.10.2015 14:59

Lupiči ze Lhoty opět vybrali Tuchlovice

Tuchlovice – Derby krajského přeboru v Tuchlovicích mělo před 225 platícími diváky zaslouženého vítěze v celku Lhoty, který vyhrál potřetí v řadě a opět to bylo o gól. Tentokrát zvítězil 2:1.

Lhotě hodně pomáhají i kvalitní borci z SK Kladno. Tady proniká obranou Tuchlovic Stanislav Skořepou.

Lhotě hodně pomáhají i kvalitní borci z SK Kladno. Tady proniká obranou Tuchlovic Stanislav Skořepou. Autor: Miroslava Minářová

Kapitán poražených Lukáš Hajník uznal, že soupeř byl od začátku aktivnější, lepší na míči a jeho tým se nedostával do hry. Za celé utkání, na rozdíl od rivala, neměl čistokrevnou šanci. „Pokud si je nebudeme vytvářet, tak nebudeme dávat góly," řekl a dodal, že navázali na špatný výkon z Vraného. „Do krize jsme se dostali sami a sami ze z ní musíme dostat. Každý z nás by měl začít u sebe," prohlásil.

Asistent Tuchlovic Miroslav Supáček ale mínil, že tentokrát hráli lépe, jen proti nim stál lepší soupeř, který měl vyšší kvalitu na většině postů.

První gól utkání vstřelil jeden z tří hráčů Kladna v barvách hostů – Šíma. V rohu šestnáctky vyhrál souboj nad Hejdukem a přehodil chybně vybíhajícího Pečonku. Ten potom kryl šanci Junga i hlavičku stopera Mikolandy.

Do druhé půle Tuchlovice střídaly brankáře Pečonku a beka Pilaře. Oba bolelo břicho. „Když budu jezdit na Dnu města na kolotoči, tak mi také nebude dobře," naoko se zlobil Supáček.

Jeho tým začal odvetnou část živěji a respekt si získal možná i díky ostrému zákroku Kedroně. Kliku ale měl při standardce výborného Havelky, již poslal hlavou do břevna opět Mikolanda.

Vyrovnání se zrodilo v 63. minutě. Na rohový kop Hajníka si naskočil Holan a hlavou dal na 1:1. Náskok posléze vrátil na stranu hostů Jung, který po dlouhém balonu přehrál Hejduka a nekompromisní ranou napnul síť. Chvíli na to mohl svůj tým definitivně zklidnit, proti ale byl střídající brankář Zelenka.

Tuchlovice čeká další zápas už ve středu, dohrávka v Rakovníku. 

Stanislav Jung trošku litoval, že nedokázal vstřelit třetí gól svého týmu. „Nemuselo to být tak vyhecované. K správnému derby však emoce patří. Myslím, že pro diváky to byl atraktivní zápas," řekl borec, jehož trefa byla vítězná. Jen tak mu to ale neprojde. „Kluci určitě něco vymyslí, zadarmo to nebude," usmál se s tím, že jejich výhra byla stoprocentně zasloužená, protože měli mnohem víc šancí než soupeř.


Otázka je, jak by duel dopadl, pokud by byl za stavu 1:1 vyloučen za oplácení lhotský Kladeňák Skořepa, jenž na kraji zálohy odehrál dobrý zápas. Naštěstí pro hosty se to stalo za zády rozhodčího. „Já jsem také dostal ránu zezadu a ani nevím od koho," kontroval Jung.

Trenér Lhoty Petr Cais litoval horší produktivity svého týmu a dodal, že byli na soupeře dobře připravení. „Zápas byl identický s jarním," připomněl zatím poslední mistrák (0:1).

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/fotbal_region/lupici-ze-lhoty-opet-vybrali-tuchlovice-20150908.html

 

Zpět