Kladenský deník o zápase AFK LODĚNICE - SK LHOTA

14.04.2013 11:03

Lhota narazila v Loděnicích, její série skončila

Josef Hotový (vpravo) byl v závěru vyloučen.

Josef Hotový (vpravo) byl v závěru vyloučen. Autor: Josef Procházka

10.4.2013 21:13

Loděnice – Je konec skvělé série. Fotbalisté Lhoty podlehli ve svém čtvrtém jarním zápase na půdě Loděnice 1:2, přestože v poločase vedli.

 

Lhota, která na úvod jara porazila Slaný a pak si doma dvěma pětigólovými výprasky poradila s favorizovanými týmy Černolic a Dobříše, tentokrát narazila.

Přitom v půlce vedla poté, co Vitásek hlavou prodloužil házený aut Havelky.

Jenže prakticky stejným způsobem se povedlo pět minut po obrátce vyrovnat kanonýru Herejtovi a v 70. minutě inkasovali oslabení hosté   podruhé. To si míč postavil Novák a z trestného kopu zamířil přesně – 2:1.

Zápas byl podle trenéra Lhoty Miroslava Toncara až příliš hektický, hodně pak kritizoval publikum, které podle něj uráželo rasisticky Zdeňka Podraného, jehož údajně napadl při odchodu ze hřiště jeden z pořadatelů. 

Duel nedohrál stoper Lhoty Josef Hotový, v poslední minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen. 

Podle loděnického Jiřího Galla byl duel hodně vyhecovaný, hlavně díky podzimnímu utkání ve Lhotě, který byl podle hostů hodně za mantinely fair play. Nicméně na napadení Podraného měl jiný názor. "Stal se terčem diváků poté, co už od 16. minuty hrál se žlutou kartou a několikrát poté přehnal důraz v osobních soubojích. Dobře pískající rozhodčí Garaja mu druhou žlutou už neudělil. Po utkání nedošlo k žádnému fyzickému napadení hráče, pouze si při odchodu ze hřiště navzájem vynadal dotyčný hráč s jedním členem pořadatelské služby, kde v emocích létaly výhružky a výroky o skinech a cikánech. Po chvilce došlo k uklidnění situace a k žádným dalším problémům už nedošlo," napsal do redakce Deníku Jiří Gall.

Loděnice – Lhota 2:1 (0:1). Branky: 50. Herejt, 70. Novák - 34. Vitásek.

Zpět