Kladenský deník o derby na Weber Cupu (SK Lhota - FC Čechie Velká Dobrá)

01.02.2012 14:44

Doberáky tahaly nohy, slavila Lhota

Praha – Tohle derby bývá vždycky vyhecované, i když nechutné excesy se při něm nedějí. Mezi Lhotou a Velkou Dobrou to bylo podobné i v sobotu, byť se utkaly netradičně v Praze. V rámci Weber Cupu vyhrála na Aritmě Lhota, papírově slabšího soka složila poměrem 4:2 (2:0). 

 

Josef Hotový (vpravo) vstřelil poslední gól Lhoty.
Josef Hotový (vpravo) vstřelil poslední gól Lhoty.
Autor: Josef Procházka
 

„Dobrá mě nijak nenadchla. Tlustý sice slušně zkouší tvořit hru místo Dudy, ale i ve splácané sestavě s béčkaři Rácem, F. Horákem a Steckovičem a dorostenci Kunou a Tesaříkem jsme byli lepší,“ hodnotil utkání kouč Lhoty Miroslav Toncar.

Jeho útočník Zadák spálil do půle pár sólíček, ale dal i dva góly, nejprve hlavou a pak z penalty, již si sám vykoledoval. Brzy po obrátce ale také Doberští předvedli kvalitu a bleskově vyrovnali. Duda hlavou a Stolár poté, co Jícha v ostrém souboji na hranici faulu obral o merunu Hotového.

Jenže Doberáci neuhlídali mladíka Kunu, který po chvíli rozhodl, výborně hrající Hotový pak přidal pojistku.

„Že jsme soupeře nijak nenadchli a nehráli dobře? To je slabé slovo. Na druhou stranu trénujeme ostře a třikrát týdně. A ti nejpoctivější si stěžovali, že je tahají nohy,“ částečně omluvil první výpadek Čechie na turnaji kouč Vlastimil Hrubý.

Za Lhotu nastoupili všichni borci testovaní SK Kladno – Šimek s Vincencem na celé utkání, Chaloupka na poločas.

Ve druhém duelu postavila Hostouň, odjíždějící na soustředění v Peci pod Sněžkou, svoje béčko vylepšené Motlíkem (nemohl odcestovat kvůli zkouškám ve škole) a Faloutem (do hor ho nepustilo zaměstnání). Střešovicím stačilo k výhře 3:0 (2:0) málo – proměnit šance. „Jinak byl zápas vyrovnaný,“ podotkl manažer Hostouně Miroslav Vlček.

 

Zpět