FK Zbuzany - SK Lhota 1:2 (1:0)

12.04.2017 21:28

20. kolo Ondrášovka krajského přeboru

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

"Po vedoucím celku soutěže SK Brandýs jsme se v sobotu dopoledne střetli s druhým mužstvem tabulky, a do té doby také s nejlépe střílejícím celkem, se Zbuzany, v jehož dresu nastupuje několik bývalých ligových hráčů (K. Čontofalský, M. Lička, R. Šírl, M. Kincl) a vede je zkušený prvoligový trenér Luboš Urban. Už s Brandýsem naši hráči poznali, že herně konkurovat lze, při dodržování zásad pro správnou organizaci hry, i daleko individuálně vyspělejším mužstvům. Zbuzanští měli také na většině postů lepší hráče, ale my jsme je většinově v prvním poločase do vážnějších příležitostí k ohrožení brankáře Vošmíka nepouštěli. Když už se pak obě mužstva viděla v kabině na poločasové pauze, přišla ve 42. minutě opět naše zbytečná chyba. Špatně jsme odhlavičkovali míč v poměrně jednoduché situaci před hranici pokutového území. Radek Šírl ho přímo napálil k pravé tyči naší branky, ale Petr Vošmík se vyznamenal a vyrazil jej na roh. Z následného rohu jsme však inkasovali, když jsme zazmatkovali v pozici u přední tyče a ze skrumáže se míč odrazil od ramene našeho obránce za záda Vošmíka. Na startu druhého poločasu se nám podařilo vyrovnat, když míč z trestného kopu přesně umístil mimo dosah dlouhého brankáře Čontofalského Martin Šalamoun. Po většinu poločasu jsme se pak do držení míče na delší dobu příliš nedostávali, protože domácí nás zmáčkli na naší polovině. Svůj den však měl Petr Vošmík. Právě on má na vynikajícím výsledku velkou zásluhu, protože ve druhé půli předvedl několik doslova zázračných zákroků. Vedle výkonu našeho brankaře však byla důležitá i naše snaha o bleskový protiútok. Právě z jednoho takového jsme vstřelili náš druhý gól, když Primus v přečíslení vnikl do pokutového území domácích a nezištně přihrál s ním sprintujícímu Popokovi, který trefil přesně. Potom byl po druhé žluté kartě vyloučen Kudela, ale naše srdnatě hrající mužstvo skvělý výsledek udrželo."

Střelci: Zbuzany - vlastní gól soupeře (40.); Lhota - M. Šalamoun (48.), A. Popok (76.)

Sestava FK Zbuzany: K. Čontofalsk / J. Musil, J. Kordiak, R. Šírl, R. Barciaga, M. Lička, M. Pospíšil, J. Brodský, M. Kincl (K), M. Říha, M. Pánek (60. M. Veliký)

Sestava SK Lhota: P. Vošmík / R. Mantlík, R. Hejduk, R. Neumann, Z. Podraný (57. A. Popok) / M. Šalamoun (K) / L. Primus (84. M. Žahour), D. Danylych, L. Havelka, R. Zlata / M. Kudela

Žluté karty: Zbuzany - R. Šírl (58.); Lhota - M. Kudela (34. + 81. = ČK); D. Danylych (54.), R. Mantlk (64.), M. Šalamoun (83.)

Rozhodčí: J. Čermoch / O. Kovář, Z. Bartůšek; delegát E. Škvára

 

Zpět