A tým - Hodnocení sezóny 2018/2019

15.08.2019 11:01
Skončil ročník 2018/2019 a my jsme vyhráli Ondrášovka krajský přebor, je to historicky nejlepší umístění, které mužstvo SK Lhota získalo.
Po podzimu jsme byli spokojení se ziskem 33 bodů, na jaře jsme získali ještě o jeden bod více. V jarní části jsme se potýkali se zdravotními problémy a k utkáním jsme nastupovali s minimem náhradníků, někdy jsme neměli náhradního brankáře, jednou jsme neměli dokonce nikoho na střídání. Kluci někdy nastupovali ne zcela zdrávi, dokázali se kousnout a zápasy odbojovali. Chtěl bych před nimi smeknout, v tomto malém počtu dokázali soutěž vyhrát a já jim za to děkuji. Za 30 kol jsme prohráli pouze 3krát, myslím si, že i z tohoto pohledu je naše celkové vítězství zasloužené. 
Chtěl bych poděkovat všem hráčům, v každém zápase bojovali na sto procent, snažili se hrát kombinační a pohledný fotbal. Na podzim jsme dávali lehčeji branky, na jaře jsme některé zápasy museli ubojovat. Kluci mi dopřáli neskutečný zážitek v utkání v Příbrami, když 16 minut před koncem dostal náš brankář červenou, do branky šel hráč z pole a hned z přímého kopu jsme dostali gól na 1:2, pak jsme v deseti bez brankáře nejen vyrovnali, nedali jsme penaltu a o půl minuty později stejný hráč dal branku na 3:2. Nic podobného jsem nezažil ani jako hráč. Stejně tak poslední zápas na podzim a výhra 11:1 na d Libušínem, ani to jsem v kategorii dospělých nezažil.  A já bych chtěl před klukama za celý ročník smeknout a děkuji jim za příjemně prožitý rok.
Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na naší úspěšné sezóně podíleli, děkuji vedení, realizačnímu týmu, děkuji fanouškům a musím říct, že jsme si moc vážili našich dříve narozených fanoušků a fanynek, kteří neměli problém jet i na naše venkovní zápasy.
Vedení oddílu se rozhodlo nevzít postup do divize, dívám se na to ze dvou úhlů, pocitem a rozumem.
Po stránce pocitu a  po sportovní stránce nás to mrzí, kabina chtěla zahrát si divizi, pro některé kluky by to bylo poprvé, co by si tuto soutěž zahráli. SK Lhota by se dostala do soutěže , kde nikdy nebyla. Bylo by nutné náš kádr doplnit, tak abychom trénovali ve výrazně větším počtu a museli bychom i častěji trénovat. A tím se dostávám ke stránce rozumové. SK Lhota má sedm mládežnických družstev, A mužstvo a B mužstvo. Už teď bylo obtížné se poskládat na našem hřišti, při takovém počtu je přímo nutností postavit druhé hřiště. B mužstvo vyhrálo 3.třídu a možná ze stejného důvodu nepostoupilo do okresního přeboru. Možná, že v danou chvíli je to rozumné rozhodnutí, i když smutné. Možná výsledky A i B mužstva předběhly dobu, určitě by se něco muselo ošidit a nebylo by rozumné, aby se postupem obou mužských týmů šidila mládež. 
Když mužstvo něco vyhraje a nepostoupí, dochází zákonitě ke ztrátě motivace, já si dokážu představit, že někteří hráči z tohoto důvodu budou chtít odejít, já to chápu, také bych chtěl vyhrávat, postupovat do vyšší soutěže....
Přesto rozhodnutí je zřejmě rozumné, postoupit a pak zjistit, že na vyšší soutěž nejsme připraveni, nemít kde trénovat  a být více smutní než veselí, by nebylo dobré.
Ještě jednou bych chtěl všem strašně moc poděkovat, užili jsme si krásný rok, přeji všem krásnou dovolenou.
Skončil ročník 2018/2019 a my jsme vyhráli Ondrášovka krajský přebor, je to historicky nejlepší umístění, které mužstvo SK Lhota získalo.
 
Po podzimu jsme byli spokojení se ziskem 33 bodů, na jaře jsme získali ještě o jeden bod více. V jarní části jsme se potýkali se zdravotními problémy a k utkáním jsme nastupovali s minimem náhradníků, někdy jsme neměli náhradního brankáře, jednou jsme neměli dokonce nikoho na střídání. Kluci někdy nastupovali ne zcela zdraví, dokázali se kousnout a zápasy odbojovali. Chtěl bych před nimi smeknout, v tomto malém počtu dokázali soutěž vyhrát a já jim za to děkuji. Za 30 kol jsme prohráli pouze 3krát, myslím si, že i z tohoto pohledu je naše celkové vítězství zasloužené. 
 
Chtěl bych poděkovat všem hráčům, v každém zápase bojovali na sto procent, snažili se hrát kombinační a pohledný fotbal. Na podzim jsme dávali lehčeji branky, na jaře jsme některé zápasy museli ubojovat. Kluci mi dopřáli neskutečný zážitek v utkání v Příbrami, když 16 minut před koncem dostal náš brankář červenou, do branky šel hráč z pole a hned z přímého kopu jsme dostali gól na 1:2, pak jsme v deseti bez brankáře nejen vyrovnali, nedali jsme penaltu a o půl minuty později stejný hráč dal branku na 3:2. Nic podobného jsem nezažil ani jako hráč. Stejně tak poslední zápas na podzim a výhra 11:1 nad Libušínem, ani to jsem v kategorii dospělých nezažil. A já bych chtěl před klukama za celý ročník smeknout a děkuji jim za příjemně prožitý rok.
 
Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na naší úspěšné sezóně podíleli, děkuji vedení, realizačnímu týmu, děkuji fanouškům a musím říct, že jsme si moc vážili našich dříve narozených fanoušků a fanynek, kteří neměli problém jet i na naše venkovní zápasy. Vedení oddílu se rozhodlo nevzít postup do divize, dívám se na to ze dvou úhlů, pocitem a rozumem. Po stránce pocitu a po sportovní stránce nás to mrzí, kabina si chtěla zahrát divizi, pro některé kluky by to bylo poprvé, co by si tuto soutěž zahráli. SK Lhota by se dostala do soutěže, kde nikdy nebyla. Bylo by nutné náš kádr doplnit, tak abychom trénovali ve výrazně větším počtu a museli bychom i častěji trénovat. A tím se dostávám ke stránce rozumové. SK Lhota má sedm mládežnických družstev, A mužstvo a B mužstvo. Už teď bylo obtížné se poskládat na našem hřišti, při takovém počtu je přímo nutností postavit druhé hřiště. B mužstvo vyhrálo 3. třídu a možná ze stejného důvodu nepostoupilo do okresního přeboru. Možná, že v danou chvíli je to rozumné rozhodnutí, i když smutné. Možná výsledky A i B mužstva předběhly dobu, určitě by se něco muselo ošidit a nebylo by rozumné, aby se postupem obou mužských týmů šidila mládež. 
 
Když mužstvo něco vyhraje a nepostoupí, dochází zákonitě ke ztrátě motivace, já si dokážu představit, že někteří hráči z tohoto důvodu budou chtít odejít, já to chápu, také bych chtěl vyhrávat, postupovat do vyšší soutěže... Přesto rozhodnutí je zřejmě rozumné, postoupit a pak zjistit, že na vyšší soutěž nejsme připraveni, nemít kde trénovat  a být více smutní než veselí, by nebylo dobré.
 
Ještě jednou bych chtěl všem strašně moc poděkovat, užili jsme si krásný rok, přeji všem krásnou dovolenou.
 
trenér SK Lhota
Jiří Kabyl
 

 

Zpět