Sparta Kutná Hora - SK Lhota 2:1 (1:0)

14.08.2017 09:13

2. kolo Ondrášovka krajského přeboru

Hodnocení zápasu trenérem Zdeňkem Kudelou:

"Los soutěže k nám nebyl moc příznivý, v prvním kole KP nového soutěžního ročníku jsme cestovali do Kutné Hory, kde jsme nastoupili proti loňskému účastníkovi divize, silné Spartě. V naší sestavě se objevili hned tři noví hráči, Jakub Kunc (přestup z Pičína), Luděk Stracený (přestup z Hvozdnice) a Eric Kwame Adjei (přestup z Jiren).
Změny v sestavě během první půlhodiny výkon mužstva hodně ovlivnily,v obranné činnosti panoval značný chaos. Vše vyústilo v 17. minutě ve vedoucí gól domácích. Naše levá strana vůbec nezareagovala na náběh kutnohorského obránce, který pohodlně odcentroval. Další chybou potom reagovali naši střední obránci, kteří špatně pokryli důrazného Cimra. Po vedoucí brance domácích jsme se paradoxně zklidnili a začali jsme se také dostávat do zakončení. V naší největší šanci zklamal Popok, který sám v pokutovém území soupeře nepochopitelně zpomalil a těsně před možná gólovou střelou mu míč stačil zablokovat domácí obránce. Posledních 15 minut v prvním dějství to už byla jasně vyrovnaná partie.
Ve druhém poločase už jsme potom byli lepším mužstvem. Hned po pěti minutách vyrovnal Zlata, který dorazil přesný míč do domácí sítě po ukázkové kombinaci Kudela - Danylych. Po krásném gólu jsme jednoznačně ovládli hru. Také jsme si vypracovali čtyři jasné gólové příležitosti, ale fotbalové štěstí nám v sobotu v Kutné Hoře prostě nepřálo. Kunc, Kwame ani Kudela nedokázali vždy ze dvou metrů překonat domácího brankaře, vždy se jim totiž míč podivně zamotal mezi nohama. Ve fotbale ale od pradávna platí pravidlo: nedáš, dostaneš. V největším našem náporu přišel u postranní čáry zbytečně o míč Kwame, naši obránci nestačili zareagovat na nákop za obranu a po samostatném nájezdu, Vošmíka domácí útočník potom překonal.
Jako fakt je třeba připomenout, že domácí tým nebyl potrestán za penaltové sražení Kwameho, nebo že nám nebyl uznán Danylychův gól po chybně odmávaném ofsajdu. Ale zápas jsme prohráli, protože jsme neproměnili naše stoprocentní brankové příleřitost. Domácí naopak své dvě šance nepromarnili. Potěšitelné ale pro nás může být, že jsme v utkání s rychlým, důrazným a kombinačně zdatným soupeřem vůbec nepropadli. Naopak jsme byly většinově lepším mužstvem. To nám ale k bodovému zisku nestačilo."  

Střelci: Sparta Kutná Hora - J. Hradílek (17., 84.); Lhota - R. Zlata (57.)

Sestava Sparta Kutná Hora: P. Malý / O. Filipec, J. Hradílek, V. Semrád, J. Kulhánek (79. O. Lodinský), D. Cimr (76. L. Marek), V. Piskač, R. Šesták (69. J. Svoboda), O. Matoušek, P. Saulich, B. Franc (K) (32. P. Bílek)

Sestava SK Lhota: P. Vošmík / J. Kunc, R. Neumann, R. Hejduk, R. Zlata / M. Šalamoun, E. Kwame Adjei / L. Primus, L. Stracený (26. D. Danylych), A. Popok (51. R. Mantlík) / M. Kudela

Žluté karty: Kutná Hora - J. Hradílek (67.), P. Saulich (76.); Lhota - M. Šalamoun (67.), L. Primus (87.)

Rozhodčí: J. Svoboda / Z. Trumpus, K. Hron; delegát utkání L. Kudrna

 

Zpět